8 lakberendezési trend, ami külföldön már nem divatos

8 lakberendezési trend, ami külföldön már nem divatos

2023-03-21 18:22:08

8 lakberendezési trend, ami külföldön már nem divatos


Bár a lakás akkor lesz igazán otthonos, ha a saját ízlésünket tükrözi, de ha tanácstalan vagy, mutatjuk, milyen lejárt trendek vannak, amiket érdemes elkerülnöd.


A trendek figyelése nagyszerű módja az inspirációgyűjtésnek. Természetesen a divatok jönnek-mennek, így ha nem akarsz feleslegesen költekezni, nem érdemes csak azokra hagyatkoznod. 


Arra azonban figyelhetsz, mi az, amit mindenképp érdemes elkerülni, ha 2023-ban rendezed be, vagy újítod fel otthonodat.


Lejárt lakberendezési trendek

Fali matricák

Bár az éttermek és hotelek falain gyakran találkozunk fali matricákkal, jobb, ha maximum a gyerekszoba falait díszítitek ki vele. Ugyanez igaz lehet a trópusi vagy famintás tapétákról, amelyek túlságosan vibrálóan hathatnak.

GettyImages-1198723141Fotó: pozitivo / Getty Images Hungary




A függöny nem kötelező

A függönyök praktikusak, amikor el akarja valaki rejteni otthonát a külvilág elől, de ha az ablakból szép kilátás nyílik, érdemesebb elhagyni azokat - nélkülük ugyanis világosabb és levegősebb hatás érhető el. Függönyök helyett használj redőnyt sötétítéshez!

trendi otthonFotó: Tom Merton / Getty Images Hungary




Túl sok rattan 

Bár a rattan még mindig nagy népszerűségnek örvend, úgy tűnik, lassan nem tud már újat mutatni. Mértékkel még mindig használható, de kerüld a túl sok, nagy felületű rattanbútorok használatát.

Összeillő bútorgarnitúrák

Az összeillő bútorgarnitúrák idejétmúltak, és ezt a tervezők is jól tudják, ugyanis egyre több dizájner dob változatos, eltérő bútorpárosításokat a piacra. Bár az összeillő garnitúrák vásárlása kényelmesebbnek tűnik, a szobád sokkal egyedibb lesz, ha különböző stílusú bútorokat ötvözöl - és ez igaz a dekorációra is. Két ugyanolyan váza vagy asztali dísz unalmassá teszi a szobát. Törekedj tehát arra, hogy a különböző elemek ne megegyezzenek, hanem kiegészítsék egymást.


Monokróm színek

A monokróm színek, mint a fehér és a szürke, már régóta hódítanak, mégis úgy tűnik, ez a korszak kezd véget érni. Az új trendek inkább a melegebb, föld és krémszínű dolgok felé mutatnak, cél az exkluzivitás helyett az otthonosság megteremtése. Ennek oka lehet, hogy ez emberek a Covid óta sokkal több időt töltenek otthon, a lakások sokkal kihasználtabbak, mint a pandémia előtt. Az emberek így egyéniségre és tartósságra törekednek. Ha pedig mégis ragaszkodnál a fehér színvilághoz, érdemes azt olyan különlegesebb textúrákkal ötvözni, mint például a gipszkarton.

GettyImages-1454216275Fotó: Yudi Arasy / 500px / Getty Images Hungary




Világos fatextúra

Bár a világos faszínek rendkívül közkedveltek voltak az elmúlt években, 2023-ra mégis a sötétebb, vegyesebb tónusok térnek vissza. Ne félj ötvözni a különböző fás színeket, hiszen ezekkel sokkal stílusosabbá és kevésbé sterillé varázsolhatod otthonodat.

Olcsó lakberendezős tippek

Felújítanál, vagy csak feldobnád a lakásod valamivel? Nem kell hozzá mélyen a pénztárcádba nyúlni. Ezekkel a tippekkel te is Pinterest-fotóvá varázsolhatod az otthonod.