EZ LESZ A LAKBERENDEZÉSI TREND TAVASSZAL – ÖTLETEK AZ ÚJ ÉVSZAK JEGYÉBEN

EZ LESZ A LAKBERENDEZÉSI TREND TAVASSZAL – ÖTLETEK AZ ÚJ ÉVSZAK JEGYÉBEN

2023-03-06 15:16:49

EZ LESZ A LAKBERENDEZÉSI TREND TAVASSZAL – ÖTLETEK AZ ÚJ ÉVSZAK JEGYÉBEN


Minden évszakváltás lehetőséget ad arra, hogy felfrissítsük az otthonunkat, és a változásnak megfelelően szépítgessük, vagy akár új stílust adjunk a lakásunknak. Tavasszal nem csak egy kiadós nagytakarítással frissíthetjük fel a szobákat. Számos lakberendezési és dekorációs ötlettel varázsolhatunk üde, felemelően tavaszi megjelenést az otthonunkba.

A lakberendezéssel, a lakás dekorálásával kapcsolatban nincsenek kötött szabályok, csupán egyetlen dologra kell tekintettel lenni. Mégpedig arra, hogy jól érezzük magunkat otthon. Magunk mögött hagyva a sötét, fagyos, hideg téli napokat, itt az ideje, hogy előkerüljenek a tavaszi dekorációk, melyekkel a természet frissességét a lakásba is becsempészhetjük.


A kék és a zöld az idei tavaszi trend

Ha a tavasz hangulatát szeretnénk becsempészni az otthonunkba, akkor mindenképpen összpontosítsunk arra, hogy a színek, a minták és a választott anyagok világos árnyalatúak legyenek. A virágok és a virágos kiegészítők szintén fontos eszközei lesznek annak, hogy összhangot teremtsünk a belső tér és a külső környezet között.

A természetben fellelhető színek, mint a zöld is, nyugtatóan hatnak ránk

A természetben fellelhető színek, mint a zöld is, nyugtatóan hatnak ránkEva-Katalin / Getty Images Hungary




Ha a vágott vagy cserepes virágokon kívül egyéb módon is szeretnénk a természetet becsempészni a lakásba, akkor olyan természetes anyagokkal tegyük ezt, mint a rattan, a nád, a bőr, a kerámia és a szőtt anyagok. 

A LAKBERENDEZÉSI TRENDNEK MEGFELELŐEN IDÉN TAVASSZAL ÉS NYÁRON A SZÍNEK KÖZÜL A NYUGTATÓ ZÖLDEK ÉS AZ IDŐTLEN KÉKEK TOMPÍTOTT, TERMÉSZET IHLETTE PALETTÁJA KERÜL A KÖZÉPPONTBA.

Azon túl, hogy ezek a színek igen sokoldalúan felhasználhatók, valamint eleganciát kölcsönöznek a tereknek, további előnyük, hogy miután természetes színsémák, így csökkentik a stresszt, segítik a kreativitást, ezáltal boldogabbá tesznek bennünket, és megnyugtatnak.

Tavaszi ajtókoszorú a bejáratban

Nem is gondolnánk, hogy a színes díszpárnák és a gyapjútakaró lenvászonra cserélésén túl mennyi lehetőségünk van arra, hogy tavaszt csempésszük az otthonunkba.

A lakberendezést kezdhetjük egy tavaszi ajtódísz kihelyezésével is

A lakberendezést kezdhetjük egy tavaszi ajtódísz kihelyezésével isCavan Images / Getty Images Hungary




Kezdjük mindjárt az évszakra való hangolódást a bejárati ajtóban, amit egy gyönyörű, virágokkal díszített koszorúval csinosíthatunk, amit mindennap látunk. Egy tavaszi ajtódekoráció mindenképpen vidámsággal tölt el, akár hazaérkezünk, akár elmegyünk otthonról.

Ha tartós tavaszi koszorút szeretnénk, akkor praktikus dekorációs kellékekből összeállítani a díszt, ám egy kis ügyességgel élő virágból is készülhet a bejárati ajtó éke. Ez utóbbiak nemcsak szép látványt nyújtanak, hanem illatosak is. A jácint és a törpe nárcisz nagyszerű választás lehet, melyeket friss zöld levelekkel egészíthetünk ki. Ha élő virágot választunk, ügyeljünk arra, hogyha a virágok hervadni kezdenek, mindenképpen cseréljük ki őket. A koszorút akár meleg fényű izzókkal is dekorálhatjuk.

A terített asztal is lehet tavaszi

Csakúgy, mint tavasszal a kertgondozás, a tavaszi asztalterítés is egy kiváló módja lehet annak, hogy megünnepeljük és örüljünk az újjászületést jelképező évszaknak. Legyünk akár a barátokkal vagy a családdal, bent a lakásban, vagy kint a szabadban, egyedi, stílusos és attraktív légkört teremthetünk az étkezőasztalnál is. 

Az üvegből készült poharak, vázák könnyedséget sugároznak

Az üvegből készült poharak, vázák könnyedséget sugároznakMarcos Elihu Castillo Ramirez / Getty Images Hungary




A friss, energikus megjelenéséhez használjunk könnyű és finom textúrákat, ilyen lehet például üveg, és a könnyű, színes terítővel borított asztalt mindenképpen díszítsük virággal. A tavasz hangulatát idézze a pasztellszínű, virágos szalvéta, a tányéralátét legyen kézzel készített szőttes. Fokozzuk a hangulatot gyertyákkal és gyertyatartókkal is.

Cseréljük le a függönyöket is

Ahogyan a melegebb napok beköszöntével eltesszük a nehéz télikabátot, úgy a sötét és nehéz függönyöket is lecserélhetjük színesebbekre, könnyedebbekre és világosabbakra. Ezzel nemcsak színpompásabb lesz a látvány, hanem a nyitott ablakok előtt a lágy függönyök mozgása friss és szellős hangulatot hoz a szobába.

Több fény jut a lakásba, ha szabad utat engedünk a napfénynek

Több fény jut a lakásba, ha szabad utat engedünk a napfénynekCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary




Tágíthatjuk a teret és több fényt engedhetünk be a lakásba akkor is, ha teljesen elhagyjuk a függönyöket.

Tegyünk a falra tavaszi képeket

Ahogyan a nehéz, kötött textileket könnyű szövetekre cserélhetjük, úgy a képi dekorációt is az évszakhoz igazíthatjuk, ha a falon lévő festményeket és fotókat olyan képekkel váltjuk fel, amelyek azt fejezik ki, hogy számunkra mit jelent a tavasz. Ez lehet egy élénk, vidám színű, akár saját alkotás vagy fotó is, lehetnek az internetről kinyomtatott természeti képek, vagy korábban megszárított, majd lepréselt bekeretezett virágok. Nem kell feltétlenül új képeket vásárolnunk, sokszor elég, ha a meglévő keretekben kicseréljük a régieket.

kapcsolódóKicsi a lakásod? Így trükközz, hogy minden elférjen