Stílusos, megújult otthon fillérekből? Ha erre vágysz, az alábbi olcsó lakberendezési ötletek közt biztosan találsz kedvedre valót.

Stílusos, megújult otthon fillérekből? Ha erre vágysz, az alábbi olcsó lakberendezési ötletek közt biztosan találsz kedvedre valót.

2023-03-06 15:12:12

Stílusos, megújult otthon fillérekből? Ha erre vágysz, az alábbi olcsó lakberendezési ötletek közt biztosan találsz kedvedre valót.


Felturbóznád, otthonosabbá tennéd az otthonod vagy stílust váltanál, mindezt egy kisebb vagyon elszórása nélkül? Akkor biztosan olcsó lakberendezési ötletek után kutatsz a neten, na meg a Pinterest világában. Hogy ne menjen el erre több időd és energiád, mi most összeszedtünk néhány valóban szuper és költséghatékony praktikát, amelyekkel seperc alatt új külsőt varázsolhatsz az otthonodnak. Legyen vidámabb, stílusosabb, elegánsabb vagy épp bohémabb az összkép – a választás a tied. Mi abban segítünk, hogy ezt a lehető legköltséghatékonyabban sikerüljön megvalósítani.

Olcsó lakberendezési ötletek: 7 tipp, hogy felfrissítsd az otthonod

1. Cseréld le a fogantyúkat, kilincseket – Ha a bútorok, ajtók cseréjét macerásnak tartod, és anyagilag is húzósnak érzed, ne aggódj, van megoldás! A kilincsek és fogantyúk cseréjéhez kevés időre és csak egy kisebb összegre lesz szükséged, viszont azonnal vidámabb vagy stílusosabb külsőt kaphat az otthonod!


2. Itt a polc, hol a polc? – Az unalmas vagy kihasználatlan felületekre szuper megoldás, ha felfúrsz egy vagy akár több polcot. Milyen jó lesz végre valami mutatósat látni azon a bizonyos falon a nappaliban vagy a hálóban! Arról nem is beszélve, hogy extra tárolóhelyet is nyersz, ami aranyat ér – különösen kis lakások esetén.


3. Festés, tapétázás – Ha a polc nem opció, fesd le vagy tapétázd a kérdéses falfelületet. A lakásodat így még jobban a saját ízlésedre tudod alakítani, még inkább téged tükröz majd. A változást pedig nem csak te érzed majd, hanem azok a családtagok, barátok és ismerősök is, akik meglátogatnak.


4. „Új” csempék – A kopott vagy divatjamúlt csempék felturbózására ma már pillanatok alatt van megoldás. Fesd le, vagy öntapadós fóliát, csempematricát vagy falipanelt is ragaszthatsz a régi csempére.


5. Régi bútor, új bútor – A bútorok fóliázása elsőre talán idegennek és félelmetesen hangzik, de nem kell tőle tartani. Ma már olyan bútorfóliákat lehet vásárolni, amelyekkel bárki olcsón és hatékonyan szebbé, divatosabbá, egyedibbé varázsolhatja a bútorait. Ha mégis elakadnál, vagy kérdésed lenne, az interneten számos olyan videót és közösségi média csoportot találsz, ahol segítséget kaphatsz.

6. Lakástextilek – Az olcsó lakberendezési ötletek sztárjai a lakástextilek. Új díszpárnák, szőnyegek, egy új függöny valahová – találd ki, milyen stílust szeretnél követni, nézz körül a boltok kínálatában, majd válaszd ki az ár-értékben leginkább passzoló holmikat.



7. Növények mindenhol – Vásárolhatsz növényt a piacon, kérhetsz ismerősöktől vagy a szomszédoktól, de az is lehet, hogy kis odafigyeléssel sikerül feléleszteni, amit Anyukádtól kaptál. A szobanövények közül sem mindegyik szuperigényes: vannak olyanok, amelyek egy kis fénnyel és pár csepp vízzel is képesek túlélni. És a nekik jutó akár minimális gondoskodást is azzal hálálják meg, hogy az otthonod díszei lesznek.


+1: Éljen a zero waste – Vagyis ne dobd ki, amit nem lehet már funkciójának megfelelően hasznosítani, hanem használd fel dekorációnak. Így lehet például a régi szűrőkből, kaspókból vagy reszelőkből dizájnos lámpabura. A DIY ötletek tárháza szinte végtelen!