Eladnád a lakást? Ezekkel a tippekkel gyorsabban találsz vevőt

Eladnád a lakást? Ezekkel a tippekkel gyorsabban találsz vevőt

2022-11-09 16:44:53

Eladnád a lakást? Ezekkel a tippekkel gyorsabban találsz vevőt


Ha eladásra szánjuk otthonunk, fontos, hogy minél jobban gatyába rázzuk azt. Nem kell rögtön komoly renoválásokra gondolnunk néhány apró változás is sokat javíthat egy ingatlan összképén. Eladnád a lakást? Segítünk!


Egy potenciális vevő körülbelül 60 másodperc alatt kialakítja első benyomását otthonodról, mikor személyesen tekinti meg azt. És nem hiába mondják, hogy az első benyomás nagyon sokat számít. Az a lakás talál leghamarabb vevőre, amelyik ennyi idő alatt is képes meggyőzni arról szemlélőjét, hogy ő bizony bizony valódi otthona lehet. Ehhez pedig a legapróbb részletekre is oda kell figyelnünk nekünk, eladóknak, mert csak így lehet az összkép igazán kellemes.


A lényeg: öltöztessük fel úgy a lakást, hogy azt hirdesse magáról, ő a tökéletes választás. Összeszedtük, hogy – minden költségesebb felújítás nélkül – milyen apróságokkal tudjuk elérni ezt.

Eladnád a lakást?

Rakjunk rendet! Ez az első és legfontosabb szabály, ha komolyan gondoljuk az eladást. A felületekről, konyhapultról és a padlóról pakoljunk el mindent – akár úgy, hogy kidobunk ezt-azt, akár csak elrakjuk azokat a szekrénybe, hogy ne legyen szem előtt.

A padló is legyen makulátlan. Győződjünk meg arról, hogy tiszta és foltmentes a szőnyeg, és a padlóról is lehessen enni, ha a vevőnek épp ahhoz támad kedve. Ha vannak kisebb karcolások a deszkákon, azokat próbáljuk meg wax-szal eltüntetni.


Szőnyegezzünk! Ha van olyan helyiség a lakásban, ahol nincs szőnyeg, de akár lehetne is, terítsünk le gyorsan egyet. A padlótextil ugyanis rengeteget javít egy-egy szoba kényelemérzetén.

Készítsük fel az ablakokat is! Az alapvető, hogy minden ablakra kell függöny. De arra is figyeljünk, hogy ha kell, merjünk játszani a textilekkel. Például ha kicsik a nyílászárók, nyújtsuk meg őket hosszú drapériákkal. Azért pedig, hogy minél több fény áradhasson be rajtuk, a sötétítőket húzzuk el teljesen oldalra, a redőnyöket pedig fel a tokba.

Tárjuk ki az ajtókat! Nyissunk ki minden szobát a potenciális vevők előtt, hogy érezzék, szabadon mozoghatnak a lakásban. Győződjünk meg róla, hogy valamennyi helyiség legvonzóbb része szabadon látszik az ajtóból is. És egy kis olajozást is bevethetünk, hogy semmi ne nyikorogjon, amikor idegen fülek is hallják.

Turbózzuk fel az ágyat! A hálószoba minden lakás központi helyisége, ezért fontos, hogy mikor körbevezetjük a lakásnézőket, a hálóba érve lenyűgözzük őket. Ehhez pedig egy tökéletes ágy kell, friss ágyneművel, puhára felrázott párnákkal és egy, az ágy végébe odadobott szőrmés, meleg takaróval.

Rendezzük át a bútorokat!  Ha kicsit elhúzzuk az elemeket a faltól, sokat javíthatunk a térérzeten. Ezen felül szabaduljunk meg mindentől, ami feleslegesen foglalja a helyet a nappaliban vagy a szobában.

Legyen a lakás tökéletesen természetes. Eddig azt részleteztük, hogyan finomhangolhatjuk a lakás különböző pontjait úgy, hogy azok a hibátlanra hajazzanak – de közben ne felejtsük el, hogy az otthonosság érzete sem sérülhet. Erre pedig olyan apróságok erősíthetnek rá, mint egy friss váza virág az asztalon, vagy egy tál kívánatos gyümölcs a komód tetején.