Ezzel milliókat spórolhatnak a lakáskeresők

Ezzel milliókat spórolhatnak a lakáskeresők

2022-02-20 12:20:32

Ezzel milliókat spórolhatnak a lakáskeresőkAz ingatlanárak és a hitelkamatok folyamatos emelkedése miatt nehéz megtalálni a számunkra legideálisabb otthont, pláne a vásárláshoz szükséges hitelkonstrukciót.


Új funkciókkal bővült az ingatlan.com és a money.hu közös fejlesztése, a Hitelintéző, ami a kiszemelt ingatlan finanszírozásában tud segíteni. Vagyis a megadott adatok alapján már a nézelődés szakaszában el tudjuk dönteni, megengedhetjük-e magunknak a kiszemelt ingatlant.


Mire jó ez a lehetőség?

A Hitelintéző egy egyedülálló ügyféltámogató program, amit folyamatosan fejlesztenek és ami segítséget tud nyújtani az álmai ingatlanját kereső, és azt hitelből megvásárolni szándékozó lakásvásárlóknak. A vevők a regisztráció és néhány adat megadása után minden ingatlan.com-os ingatlanhirdetésnél látják, hogy az összes rendelkezésükre álló állami támogatást és a piaci hiteleket is figyelembe véve meg tudják-e vásárolni az adott ingatlant vagy sem-olvasható a money.hu közleményében.

Erre is jó lehet

Akik így keresnek ingatlant nem csak a számukra legolcsóbb hitelt találhatják meg, hanem a piaci és támogatott hitelek, állami támogatások legelőnyösebb kombinációjára is javaslatot kapnak. Így akár az is kiderülhet, hogy az állami és jegybanki támogatásokkal még tovább is nyújtózkodhatnak, mint gondolnák. Vagyis kiderülhet, nagyobb lakást is vehetünk, mint azt először gondoltuk volna.

Fotó: Mohai Balázs

És erre is

A kitöltött adatok alapján az érdeklődők a fejlesztéseknek köszönhetően minden ingatlannál személyre szabott hitel- és támogatási ajánlatot láthatnak. Ráadásul az előre megadott adatok alapján a hitelfelvételi folyamat is számottevően egyszerűsödik, mivel ezek alapján az adatok alapján a money.hu szakemberek a teljes hitelfelvétel folyamatában személyes, díjmentes segítséget tudnak nyújtani. Ezzel pedig akár milliókat is lehet spórolni.

A lakások több mint felét hitellel vesszük
A várakozások szerint az ingatlan áremelkedés az idén az új lakásoknál bizonyosan két számjegyű lesz, míg a használt lakások árában is legalább 5-10%-os bővülés várható. Mindez azt jelenti, hogy egyre több lakást vásárlónak kell majd hitelt felvennie ahhoz, hogy a vágyott lakás elérhető legyen számára.