Most aztán ámulhat – Ezek a legdrágább eladó lakások a magyar nagyvárosokban

Most aztán ámulhat – Ezek a legdrágább eladó lakások a magyar nagyvárosokban

2023-01-23 16:52:48

Most aztán ámulhat – Ezek a legdrágább eladó lakások a magyar nagyvárosokban


Kíváncsi rá, hogy Budapesten, Győrben vagy Debrecenben melyik lakást árulják a legmagasabb áron? Mutatjuk, hogy miként festenek a hazai nagyvárosok legborsosabb otthonai.

Bár az utóbbi időben rálépett a fékre az ingatlanpiac és az árak száguldása leállt, a luxus kategóriában még mindig horribilis árakon kelnek el a lakások. Két olyan megyeszékhely is van, ahol a legdrágább lakóingatlanért úgy 500 millió forintot kell leszurkolni.

De persze nem meglepő módon a főváros viszi ezen a téren a pálmát, ahol van olyan otthon, amelyért 1 milliárd forintnál is többet kérnek el.

Összegyűjtöttük, hogy a legnagyobb városainkban az ingatlan.com adatai szerint jelenleg melyik lakás van meghirdetve a legmagasabb áron. Minden településnél kitétel volt, hogy a rekorder egy önállóan meghirdetett ingatlan legyen, a hirdetésben pedig fotó is szerepeljen a felkínált lakásról.

Budapest

Ár: 1,1 milliárd forint (3 millió euró)

Helyszín: V. kerület, Vörösmarty tér

A 278 négyzetméter alapterületű penthouse lakáshoz egy 90 négyzetméteres terasz és két mélygarázshely is jár. A hirdetés meglehetősen „titokzatos”. Bár említi, hogy a társasháznál, ahol az ingatlan található több exkluzív szolgáltatás is elérhető, de nem derül ki, hogy mindez mit is takar.

V. kerület, Vörösmarty tér

V. kerület, Vörösmarty tér

Szeged

Ár: 560 millió Ft

Helyszín: Jósika utca 19-21.

Ebben a kétszintes lakásban a hűtés-fűtés, az árnyékolók mozgatása és a hővisszanyerős szellőztetés is okos vezérléssel működik. Az ágy és a kanapé motoros mozgatású.

A 302 négyzetméteres alapterületre befért egy saját konditerem, illetve egy fűtött medence is.

A parkolójában elektromos autót is lehet tölteni, a lakás pedig összességében annyira önfenntartó, hogy nincs is rezsije. Nem csak a padlózat, de a mennyezet is fűthető.

Szeged, Jósika utca 19-21.

Szeged, Jósika utca 19-21.

Debrecen

Ár: 500 millió Ft

Helyszín: Egyetem sugárút 56.

A körpanorámás lakásnak saját wellness részlege van. Egy óriási, 87 négyzetméteres terasz mellett emeleti erkély, és jakuzzi is jár az ingatlanhoz. A hűtésről önálló hőszivattyús rendszer gondoskodik.

Debrecen, Egyetem sugárút 56.

Debrecen, Egyetem sugárút 56.Győr

Ár: 349 millió Ft

Helyszín: Belváros

A hirdetés szerint itt egy olyan lakásról van szó, amelyhez hasonló nem nagyon van a megyében. A fővárosban pedig egy hasonló majdnem a duplájába kerülne. Az ötszobás lakás 300 négyzetméter alapterülettel bír, melyhez örökpanoráma, mutatós környezet, zöldtető, terasz és erkély is jár.

Győr, Belváros

Győr, Belváros

Pécs

Ár: 159 millió Ft

Helyszín: Magaslati út

A nappaliban a gáz-cirkó kazán, a padlófűtés és a radiátor mellett egy egyedi tervezésű vízteres kandallóval is be lehet fűteni. A látványos kilátással bíró otthon 154 négyzetméteren terül el.

Pécs, Magaslati út

Pécs, Magaslati út

Miskolc

Ár: 129 millió Ft

Helyszín: Belváros

A csillagászati árat többek közt a tágas terek, az egyedi belsőépítész által megálmodott kialakítás, a dupla gardrób illetve a két fürdőszoba valamint a 214 négyzetméteres alapterület indokolja.

Miskolc, Belváros

Miskolc, Belváros

Miskolc, Belváros