MOST NAGYON JÓL JÁRHATSZ, HA ITT VAN LAKÁSOD

MOST NAGYON JÓL JÁRHATSZ, HA ITT VAN LAKÁSOD

2024-04-03 10:54:58

MOST NAGYON JÓL JÁRHATSZ, HA ITT VAN LAKÁSOD


Örülhetsz, ha ezekben a vármegyékben van lakásod: nagyott nőtt a kereslet márciusban.

Továbbra is jelentős a bővülés a hazai ingatlanpiacon, a kereslet tekintetében Csongrád-Csanád vármegye áll az élen – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből


Az adatok alapján márciusban Csongrád-Csanád vármegyében közel 50 százalékkal többen érdeklődtek az eladó lakóingatlanok iránt, de jelentős, 22-28 százalék körüli keresletnövekedés figyelhető meg Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben is, így az itt élők nagyon jól járhatnak, ha lakásuk eladása mellett döntenek. 


És ez még csak a kezdetet, mert idén további bővülés várható, ami szerencsére nem jár együtt az ingatlanárak drasztikus emelkedésével. Ez a trend Balogh László, az portál vezető gazdasági szakértője szerint egyrészt az állami támogatásoknak, másrészt pedig a saját ingatlanok könnyebb értékesítési lehetőségeinek is köszönhető, ami lehetővé teszi a továbblépést a tulajdonosok számára.

Az összesítésből az is kiderül, hogy márciusban 145 ezer eladó lakás volt az összes 220 ezer darabot számláló ingatlankínálatban, ami 8 százalékos emelkedésnek tekinthető a tavalyi év, és 40 százalékos emelkedést jelent a 2022-es év azonos időszakához képest.