4 HANGULATJAVÍTÓ LAKBERENDEZÉSI TIPP, HA KICSI A LAKÁSOD

4 HANGULATJAVÍTÓ LAKBERENDEZÉSI TIPP, HA KICSI A LAKÁSOD

2024-03-03 12:40:04
Forrás:

4 HANGULATJAVÍTÓ LAKBERENDEZÉSI TIPP, HA KICSI A LAKÁSOD


Nem kell nagynak lennie az otthonodnak ahhoz, hogy jókedvre derítsen. Lássuk, milyen elemekre és megoldásokra érdemes hangsúlyt fektetned.


Gondolkodj kicsiben!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy eleve feltételezik: csak a méretes bútorok vagy dekorelemek határozhatják meg egy helyiség hangulatát. Kisebb alapterületű lakás esetén érdemes „kicsiben” gondolkodni a „nagy” eredményekhez. Ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy egy néhány centivel kisebb mosdó, több kisebb fali kép vagy három helyett egy kétszemélyes kanapé máris sokat jelent, hiszen kevesebbet foglal el a térből, tehát optikailag tágítja azt. A legújabb trendek szerint tehát a lakás kisebb mivoltát nem leplezni kell, hanem inkább kiemelni az adottságait.


Maximális természetes fény

Nincs jobb hangulatjavító a természetes fénynél. Persze, nem mindenki olyan szerencsés, hogy egész nap hatalmas ablakokon át süssön be hozzá a nap: a lakás fekvése, illetve az ablakok mérete és elhelyezkedése igencsak árnyalhatja a képet. Néha a legtöbb, amit megtehetsz, hogy olyan függönyt választasz, ami minél inkább átengedi a fényt, és lemondasz a drasztikus sötétítésről. Földszinti vagy alagsori lakás esetén előfordulhat, hogy mindenképpen mesterséges fényforrással kell pótolnod a természetes fény hiányát – erre szerencsére ma már remek megoldások léteznek.

4 hangulatjavító lakberendezési tipp, ha kicsi a lakásodhttps://admin.otthonokesmegoldasok.hu/wp-content/uploads/2024/03/gettyimages-1436780610-310x207.jpg 310w, https://admin.otthonokesmegoldasok.hu/wp-content/uploads/2024/03/gettyimages-1436780610-562x375.jpg 562w" sizes="(max-width: 768px) 100vw, 768px">
Forrás: Getty

Válaszd a kedvenc színeidet!

Rögtön jobb kedvre derülsz, ha olyan színek vesznek körül, amiket szeretsz és jó érzéseket keltenek benned. Számos tipp létezik arra vonatkozóan, hogyan lehet optikailag tágítani a teret – például világos, könnyed színekkel. Ugyanakkor ennél fontosabb szempont lehet, hogy a kedvenc színeid vegyenek körül. Mindenekelőtt tehát a saját stílusodhoz és preferenciádhoz igazodj, elvégre a személyes teredről van szó!


Lomtalaníts gyakran!

Minél kisebb a lakás, annál gyakrabban kell szelektálnod a holmid között, és megszabadulni mindentől, amit előreláthatólag már nem nagyon fogsz használni. Általános szabály, hogy amit egy éve nem vettél elő, azt nyugodtan elhelyezheted egy külső tárolóban, vagy akár új gazdát is kereshetsz neki. A lomtalanítás legnagyobb előnye, hogy azonnal nagyobb és tisztább térnek örülhetsz, ami máris jobb kedvre derít.