Francia életérzés – 5 lakberendezési trend francia influenszerektől

Francia életérzés – 5 lakberendezési trend francia influenszerektől

2022-07-31 17:57:01

Francia életérzés – 5 lakberendezési trend francia influenszerektől


A franciák divat- és szépérzéke a világ összes táján ismert és rendkívül kedvelt. Ez nem meglepő, hiszen a stílusuk romantikus, játékos, közben pedig olyan nemtörődöm. Ez pedig az otthonaikra is jellemző. Cikkünkbe összegyűjtöttük francia influenszerek lakberendezési tippjeit, melyekből csak úgy árad a francia életérzés.


Kerek és organikus formájú tükrök

Az ilyen típusú tükrök könnyedséget sugallnak, így kellemesebbé varázsolják az adott szoba hangulatát. Főleg a kisebb helyiségekben vagy lakásokban érdemes kihasználni ezt a hatást, ahol a tükrök optikailag egyébként is tágítják a teret.


Fehér ágynemű

Már elmúltak azok az idők, amikor nem figyeltünk az ágynemű színére és mintájára. Manapság ezeket a textileket is úgy választjuk ki, hogy azok passzoljanak a hálószoba színvilágához és stílusához. A franciák ezt még tovább fokozzák, ugyanis számukra csak egy szín felel meg, méghozzá a fehér. Ennek pedig van egy óriási előnye: sokkal szembetűnőbb lesz a szoba többi része.


Luxus gyertyatartók

A francia lakásokban nem csak különleges magazinok és képes kötetek kerülnek a dohányzóasztalra, hanem különleges gyertyatartók is, méghozzá olyanok, melyekről azonnal a „luxus” szó jut eszünkbe. Ezeket természetesen elhelyezhetjük a komódon, egy polcon vagy az étkezőasztalon, mindössze az a lényeg, hogy jelen legyenek a lakásban.


Arany fogantyúk

Természetesen nem giccses arany fogantyúkra kell itt gondolni, sokkal inkább egyenes vonalvezetésű, letisztult darabokra, melyek minden bútort elegánsabbá varázsolnak. Ha változtatni szeretnél a bútoraid vagy a konyhád stílusán, akkor kezdd a fogantyúk cseréjével.


Industrial-chic stílusú lámpák

Az ipari stílusú, de egyben elegáns és egyedi hangulatú lámpákat imádják a franciák. Pontosan tudják, hogy milyen ereje van a világításnak, épp ezért kiemelt figyelmet szentelnek neki. Ezek a lámpák pedig tökéletesen megfelelnek erre a célra, ugyanis meleg, egyben sejtelmes hangulatot teremtenek.

“”