HYGGE 2024: ÚJRAGONDOLT OTTHONOS NYUGALOM A LAKBERENDEZÉSBEN A kényelmet előtérbe helyező skandináv trend, vagyis a hygge már hosszú évek óta a lakberendezők egyik kedvence. Mutatjuk, hogyan gondolták újra a 2024-es évre.

HYGGE 2024: ÚJRAGONDOLT OTTHONOS NYUGALOM A LAKBERENDEZÉSBEN A kényelmet előtérbe helyező skandináv trend, vagyis a hygge már hosszú évek óta a lakberendezők egyik kedvence. Mutatjuk, hogyan gondolták újra a 2024-es évre.

2024-01-15 15:53:48

HYGGE 2024: ÚJRAGONDOLT OTTHONOS NYUGALOM A LAKBERENDEZÉSBEN




1. Időtálló luxus a látványos megoldások helyett

Míg a hygge első trendhulláma rengeteg olyan kiegészítőt hozott, ami az otthon melegét és kényelmét szolgálja, ma már érdemes magunk mögött hagyni az olykor látványos megoldásokat. A hatalmas takarók és a bundavastagságú szőrmék helyett most a letisztult tárgyak, az egyedi fali dekorációk és a puha, mégis letisztult anyagok ideje jött el, ami sokkal szofisztikáltabb összképet biztosít. Az új hygge bizonyos tekintetben minden eddiginél minimalistább, ami csak a javára vált.


2. Megnyugtató fények minél kevesebb kütyüvel

A hygge egyfajta kiutat jelent a rohanó hétköznapok zűrzavarából. Az effajta nyugalomhoz elengedhetetlenek a megfelelő fényviszonyok – a lehető legtöbb természetes fénnyel, nem túl erős, meleg fényt adó világítótestekkel, és a lehető legkevesebb digitális kijelzők általi mesterséges kék fénnyel. Ez azt jelenti, hogy egy igazán „hyggés” hálószobában bizony nincs helye sem számítógépnek, sem tévének.


3. Letisztult, mégis látványos kiegészítők

Említettük már, hogy az új hygge bizonyos tekintetben minden eddiginél minimalistább… Csak azt nem írtuk, hogy bizonyos kiegészítők terén viszont minden eddiginél kevésbé minimalista. A látszólagos ellentmondást kizárólag úgy lehet feloldani, ha figyelembe vesszük, hogy sok időtálló és letisztult elem tartogathat valami extrát, például anyag vagy minta terén – amivel tökéletesen beleillik az enteriőrbe, ugyanakkor vonzza is a tekintetet.  Ilyen lehet például egy natúr színű, de kicsit formabontó lámpa.

4. Más stílusokból merített inspiráció

Noha a hygge a skandináv stílus „gyermeke”, remekül párosítható másfajta elemekkel: jól illenek hozzá brit antik tárgyak, a törökös hímzés vagy a japán kerámiák. A hagyományos hygge elemeket csak még jobban kiemelheted, ha ilyenekkel kombinálod őket.