ÍGY DOBHATJA FEL AZ OTTHONODAT AZ ÉV SZÍNE

ÍGY DOBHATJA FEL AZ OTTHONODAT AZ ÉV SZÍNE

2023-01-23 17:16:48

ÍGY DOBHATJA FEL AZ OTTHONODAT AZ ÉV SZÍNE


A 2023-as év színének a Viva Magenta 18-1750-et választották. Ez az élénk bíborvörös ihlette, természetből eredeztethető szín dinamikus és modern, így nem csupán az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is jól használható. Legyen szó bútorról, szőnyegről vagy egyéb kiegészítőből, a magenta mindenképpen játékos légkört teremt a belső terekben.

Csak a fantázia szabhat határt annak, hogy az otthonunkban hol és hogyan használjuk a Viva Magenta játékosságát és izgalmasságát. De nemcsak egy lakás hangulatát, összhatását dobhatja fel ez a határozott, telített szín, hanem akár egy kreatív munkaterületen is jól mutat majd. 


Milyen szín a magenta?

A magenta egy másodlagos szín, amely két alapszín, a piros és a kék keverékének egy feltűnő árnyalata. Ha ihletet keresel ahhoz, hogy milyen színnel dobhatnád fel a lakásodat, ez a bíborra hasonlító szín igazán egyedi hatást kölcsönöz a belső tereknek. Nemcsak feltűnő, de óriási energiával is rendelkezik, így merész megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek, akár egy szőnyeg színéről, akár dekorációs kiegészítőkről vagy a falfestékről legyen szó. 

A magenta nemcsak feltűnő, de óriási energiával is rendelkezik

A magenta nemcsak feltűnő, de óriási energiával is rendelkezikMassanPH / Getty Images Hungary




A szakemberek azt javasolják, hogy a bíborárnyalatokat nagy, nyitott terű helyiségekben, például nappaliban, étkezőben vagy konyhában más ékszertónusokkal, például kékeszölddel és mélylilával együtt használjuk, ha meleg, de energikus színhatás szeretnénk elérni. 

AZ ÉV SZÍNE KÉTSÉGKÍVÜL A NŐK LAKÁSÁT, VAGY A NŐIESEN BERENDEZETT OTTHONOKAT TESZI IZGALMASSÁ ÉS VIDÁMMÁ.

Mértékkel, de mindenképpen érdemes becsempészni az otthonokba ezt a mélypink árnyalatot. Nézzük, hogyan dekorálhatunk még a Viva Magentával!

Bátran használd a magentát a nappaliban

Ha azt szeretnéd, hogy a kanapéd feltűnőbb legyen, mint bármely más bútor, vásárolj egy bíborszínűt a neked tetszőleges árnyalatban. Ha valóban így döntesz, ügyelj arra, hogy a többi bútor semleges színű legyen, ha nem szeretnéd, hogy a szoba túl színessé váljon.

A bársonyborítás kifejezetten előnyös a bíbor minden árnyalatában

A bársonyborítás kifejezetten előnyös a bíbor minden árnyalatábanOlga Mosman / Getty Images Hungary




Ha nem szeretnél ennyire merész lenni, akkor válassz egy semleges színű kanapét, és tegyél rá magentaszínű párnákat. A kiegyensúlyozottság érdekében lehet még bíborvörös a szőnyeg, a lámpabúra, egy szobor, gyertya, képkeret vagy váza. Várható, hogy az idén a dizájnerdarabok többsége Viva Magentában fog pompázni. Fotelek, székek és egyéb fekvő-, valamint ülőbútorok széles választékban lesznek kaphatók vibráló magentaárnyalatban.

A MAGENTA KÜLÖNÖSEN JÓL ÉRVÉNYESÜL A BÁRSONNYAL BORÍTOTT FELÜLETEKEN.

Ha a falat fested magentára, akkor a bútorok és a kiegészítők kivétel nélkül legyenek semleges tónusúak, hogy ne boruljon fel az összhang a szobában.

Vajon a fürdőszobában is működne?

Természetesen! A fürdőszoba az egyik olyan hely a lakásban, ahol ez a szín szintén finoman érvényesülhet. Ügyelj arra, hogy semmiképp nem legyen tolakodó a jelenléte, ezért a burkolat egy részén vagy a falbútorokon helyezd el. A harmonikus kontraszt megteremtése érdekében a padló, a mosdókagyló, a vécécsésze és a kád mindenképpen maradjon fehér. Így esztétikus lesz a fürdőszoba.

A fényes burkolatok jól hangsúlyozzák a magenta merészségét

A fényes burkolatok jól hangsúlyozzák a magenta merészségétBusà Photography / Getty Images Hungary




A FEHÉR MELLETT A SZÜRKÉVEL ÉS A KRÉMSZÍNNEL IS HARMÓNIÁT TEREMTHETSZ, HA BECSEMPÉSZED A BÍBORT A FÜRDŐSZOBÁBA.

A lényeg, hogy olyan színekkel párosítsd a magentát, amelyekkel jól kiegészítik egymást, és a teret rendezetté teszik. 

A konyhában sem kell félni tőle

A konyhába is be lehet vetni a bíbor valamelyik árnyalatát, hiszen ez a szín bármilyen teret életre kelt. A Pantone idei választásától függetlenül a magenta a vintage stílus kötelező árnyalata, de a modern, letisztult konyhákban is jól mutat. Hangsúlyozhatunk vele egy széket, de lehet a színe egy széken lévő párnának, a konyhapulton elhelyezett gyümölcstálnak vagy egy kecses kávéfőzőnek.

Bátran használjuk az árnyalatot a konyhában is

Bátran használjuk az árnyalatot a konyhában isoxygen / Getty Images Hungary




A bátrabbaknak akár a konyhaszekrénye is pompázhat magentában, ami világos és sötét kiegészítőkkel is jól variálható.

Falrészeken is jól mutat

Ha alapvetően nem szeretnéd a teljes szobát magentára festeni, akkor jó megoldás lehet egy kisebb helyiségben, például egy tetőtéri fürdőszobában, a fürdőszobában, a gyerekszobában a plafonon alkalmazni. A hálószobában pedig az ágy fejrésze mögötti falat javasolt magentára festeni, hogy megőrizzük a szoba pihentető harmóniáját. Így nem lesz annyira feltűnő, mint ha az egész helyiséget bíborral festenéd be.