ÍGY HASZNÁLD A FEHÉR SZÍNT A NAPPALIBAN, A FÜRDŐSZOBÁBAN VAGY ÉPPEN A KONYHÁBAN

ÍGY HASZNÁLD A FEHÉR SZÍNT A NAPPALIBAN, A FÜRDŐSZOBÁBAN VAGY ÉPPEN A KONYHÁBAN

2022-06-27 18:05:53

ÍGY HASZNÁLD A FEHÉR SZÍNT A NAPPALIBAN, A FÜRDŐSZOBÁBAN VAGY ÉPPEN A KONYHÁBAN


A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.


Nappali

Ha fehér falakban gondolkodsz a nappalid kialakításakor, akkor annak megfelelően válassz hozzá kiegészítő színt, hogy milyen hatást szeretnél elérni. Vidám, színes vagy a most nagyon trendi fehér-fekete stílusra vágysz? A fehér falak mellé jóformán bármilyen színnek bizalmat szavazhatsz, garantáltan harmonikus eredményt kapsz. De használhatod két szín közötti kontraszt tompítására is. Például ha a fehérre festett nappalidba fekete bútorokat teszel a minimalista lakberendezés jegyében, akkor egy fehér váza, óra vagy ékszertartó doboz fehér túlsúlyt eredményezve hoz színegyensúlyt.

Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

Fürdőszoba

A fehér a tisztaság jelképeként gyakran megjelenő színválasztás a fürdőszobákban. Előnye, hogy már belépéskor komfortérzetet ad – hátránya viszont, hogy minden apró szennyeződés azonnal meglátszik rajta. Ha fehér fürdőszobafalakat és szaniterárukat választasz, akkor a lakás stílusának megfelelően keress kiegészítőket hozzá. Noha, a fehér szín mindenhez illik, azért túl sok színes lakberendezési tárgyat nem érdemes bepakolni a fürdőbe, mert a színkavalkád a kisebb terekben agyoncsapja a makulátlan hatást. A kék-fehér vagy türkiz-fehér párosítás tengerparti feelinget hoz, így nyárra nagyon hangulatossá varázsolja a mellékhelyiséget. Ez esetben dekor elemként válassz kék-fehér WC papírtartót vagy fehér törölközőket kék csíkkal. No, meg a tengerész stílust mintázó zuhanyfüggönyről se feledkezz meg!

Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

Konyha

A fehér konyhabútor szintén letisztultságot hoz a lakás egyik legforgalmasabb helyiségébe. Ha fényezett bútorlapot választunk, akkor az extraként növeli a fényhatást. Érdemes azonban tisztában lennünk a hátrányaival is: nehezebben tisztítható, könnyebben karcolódik, és a zsíros ujjlenyomatok is jobban visszaköszönnek rajta.


Az összhatás tekintetében a színes munkalap a jó választás, ugyanis egy ügyesen eltalált szín és minta stílust ad a konyhánk. A munkalap nem olcsó befektetés, viszont érdemes a leginkább kopásálló és legkönnyebben tisztítható felületre szavaznunk. Ha fehér-szürke márványozott lapot választunk, akkor a szürke, mint a fehér fő segédszíne megjelenhet apró kiegészítőkön, például a só- és borsszórón, vagy a konyhában használatos elektronikus gépeken is. Itt is érvényes az a szabály, hogy a színkavalkád zajossá teszi az összhatást, így maximum 3 színnel dolgozzunk egy fehér konyha dekorálásakor.

Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában