MODERN KONYHA FALSZÍNEK – A LEGTRENDIBB ÁRNYALATOK MINDENFÉLE STÍLUSHOZ

MODERN KONYHA FALSZÍNEK – A LEGTRENDIBB ÁRNYALATOK MINDENFÉLE STÍLUSHOZ

2022-03-14 11:24:15

MODERN KONYHA FALSZÍNEK – A LEGTRENDIBB ÁRNYALATOK MINDENFÉLE STÍLUSHOZ


Konyhafelújítás előtt állsz, és szeretnéd modernebbé és divatosabbá tenni főzőtered? Ezek most a legtrendibb modern konyha falszínek, amiket érdemes megfontolnod.


Visszafogott modern konyha falszínek

Klasszikus hófehér

A minimalizmus körülötti láz csak nem csillapodik, és még mindig nagyon trendi a klasszikus hófehér fal. Ha egyszerű, modern megoldást keresünk, mindenképpen ezt az árnyalatot válasszuk. Jól mutat fehér vagy színes konyhabútorral is. Egyetlen hátránya, hogy elég kényes árnyalat, ezért folyamatosan veszélynek van kitéve a fröccsölések és csöpögések miatt. Erre jó megoldást jelent, ha mosható falfestéket választunk, amit rendszeresen tisztára tudunk törölni.

Halványszürke

A modern konyha falszínek sorából a halványszürke sem maradhat ki, hiszen nem csak a konyhában, de mindenhol máshol virágkorát éli. Ha egyszerű, letisztult végeredményt szeretnénk elérni, akkor párosítsuk szürke vagy fehér bútorokkal. Amennyiben valami extrára vágyunk, és szeretnénk egy kis színt is vinni a konyhába, akkor dekoráljunk pasztell árnyalatokkal, például pasztell rózsaszínnel vagy kékkel.

Bézs

Régebben a sárgás árnyalatok számítottak divatosnak, napjainkban azonban az egyszerű, semleges színek a befutók. A sárga, narancssárga vagy okkersárga helyett válasszuk a halvány bézs színt, ami különösen jól mutat hófehér konyhabútorral. A bézs konyha falszín mellé természetes dekortárgyakat válasszunk, mint amilyen a pampafű, a szárított virág vagy makramé.

Harsány modern konyha falszínek

Piros

Piros szín a konyhában? Miért ne! Az új, modern trendek szerint bármilyen színt választhatunk a falra, a kulcs, hogy jó bútorokat párosítsunk hozzá. Például a piros falakhoz a fehér vagy a halványszürke szekrények passzolnak leginkább, de bármilyen árnyalatot válaszhatunk, ami ízléses.

Sötétszürke

Régen az volt az álláspont, hogy a fekete vagy sötétszürke színt nem szabad használni, mert túl sötét és barátságtalan lesz tőle a szoba. Ez az állítás azonban megdőlni látszik, mivel már a nagy ablakok az elterjedtek, ezért világosabbá váltak a konyhák is. A világos konyhában pedig nyugodtan festhetjük sötét színűre a falakat, ha elegáns és időtálló kinézetet szeretnénk adni a térnek.

Teal”, azaz sötét kékeszöld

A Benjamin Moore & Co minden évben meghatározza az év színét, 2021-ben a teal-re esett a választásuk. Nem véletlenül, hiszen a modern árnyalatok favoritja, a lakberendezők előszeretettel használják és fogják is az elkövetkezendő években