Ciprus északi része

Ciprus északi része

Ciprus északi része

 

        A JOGOS OTTHON INGATLANIRODA  CIPRUSI INGATLAN KÖZVETITÉSSEL IS FOGLALKOZIK !

 

Cipruson a helyi ingatlanépítő cégekkel karöltve azon dolgozunk, hogy akik ide látogatnak, ne csak élményekkel legyenek gazdagabbak, hanem megtapasztalják Ciprus határtalan vendégszeretetét és a kényelmes, háborítatlan, nyugalmas pihenést. Amennyiben úgy dönt, hogy saját ciprusi ingatlant kíván vásárolni, úgy az ügyintézés folyamatában az elejétől a végéig Önnel leszünk és ha úgy kívánja még tovább is. Azokban az időkben, amikor Ön nem élvezi ciprusi ingatlanja örömeit, mi üzemeltetjük és mindent megteszünk azért, hogy különleges befektetése mielőbb megtérüljön.

 

Ha van egy elképzelésed a tökéletes nyaralásról és befektetésről Észak-Cipruson megtalálod. Nem Te leszel az első. De legyél a következő! Ebben segítünk! Megosztjuk személyes tapasztalatainkat, érzéseinket, élményeinket. ✈️????????????

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ:

Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság független állam Ciprus szigetének északi harmadán. A lakosság szinte 100%-ban a török nyelvű etnikumhoz tartozik. Két fő csoportja van: a török ciprióták és a betelepült anatóliai törökök. Nicosia északi fele az Észak-Ciprusi Török Köztársaság területéhez tartozik, a város mindkét ország fővárosa. Noha Észak-Ciprus fejlettségben kissé elmarad a déli területtől, azonban szépségben, kulturális emlékekben mindenképpen vetekszik vele. Aki járt már Észak-Cipruson, az a hangulatos kis települések, az érintetlen, homokos tengerpart, az ősi várak felejthetetlen emlékeivel térhetett haza. A török ciprusiak barátságosak, mosolygósak és vendégszeretőek.

Ciprus összlakosságának mintegy 78%-a görög-ortodox keresztény, míg 18%-a muszlim vallású.


Ciprus éghajlata jellemezően mediterrán, forró nyarakkal (ami főként júliusra és augusztusra jellemző)

 

 

Észak-Ciprus jól kiépített egészségügyi hálózattal rendelkezik.  A központi kórház Nicosiában található, amely mellett a kisebb és nagyobb településeken is elérhető az orvosi ellátás (pl. Kyrenia, Famagusta, Guzelyurt, Lefke). Az állami kórházakban az ellátás ingyenes, azonban a magán klinikákon fizetni kell.

 

Repülő Tengerpart Kikötő

 

 

 

Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság nem tagja az Európai Uniónak. Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak ide. A határon Nicosiában három helyen, gyalog a Ledra utcai, illetve a Ledra Palace ellenőrző ponton, autóval Agios Dometios, továbbá a fővárostól nyugatra az Asromeritis-Zodhia (Bostanci), a sziget délkeleti részén Pyla-nál, valamint a Limnitis-i ellenőrző pontokon lehet átkelni. Az átkeléshez új típusú, kártya formájú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Észak-Ciprus nemzetközi repülőtere Ercan városában található.  Magyarországról isztambuli vagy antalyai átszállással közelíthető meg, és új típusú, kártya formájú személy igazolvány is elegendő a beutazáshoz.
Ciprus déli részének két repülőtere van. Az észak-déli határvonalhoz, és a fővároshoz, Nicosiához közelebb eső Larnaca, illetve a sziget nyugati szélén található Paphos. Amennyiben az utasok Larnaca vagy Paphos repülőteréről érkeznek Észak-Ciprusra, úgy elfogadják a (kártyás) személyi igazolványt is a határátlépésnél.


 


 

Víz Tengerpart Tengerpart

 

 

 
 

 

 

Keressen minket bizalommal, akik  ebben tudnak segiteni

NYITRAI ERIKA +36302010260, MOKÁNSZKI ISTVÁN +36202130316